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1.Choisissez votre fromage

  • Abondance
  • Beaufort
  • Chevrotin
  • Emmental de Savoie
  • Raclette de Savoie
  • Reblochon
  • Tome des Bauges
  • Tomme de Savoie

2.Choisissez votre saison

  • Printemps
  • Été
  • Automne
  • Hiver

3.Choisissez votre type de plat

  • Snack
  • Plateau
  • Entrée
  • Plat
  • Dessert
  • Accords
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Verrine des alpages au Reblochon

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  • Fromage :

    Reblochon
  • Type de plat :

    Snack, Entrée
  • Saison :

    Printemps, Été
  • Temps de préparation :

    20 minutes
  • Temps de cuisson :

    1 minute

Ingrédients - pour 6 personnes

  • ¼ de Reblochon de Savoie
  • 10 CL de crème fraîche
  • 4 tomates séchées
  • 1 tranche de jambon de Savoie (un peu épaisse)
  • Feuilles de basilic frais
  • Sel, poivre

Préparation

  1. Remove the Reblochon's rind.

  2. In a saucepan, melt ¼ of the Reblochon with about 100ml of liquid crème fraîche. Add salt and pepper.

  3. Pour 2 tablespoons of the mixture into each glass and leave to chill.

  4. As soon as the mixture has cooled, place a layer of finely sliced tomato on top, and finally a layer of cured ham.

  5. Keep in the refrigerator. Before serving, garnish with a fresh basil leaf.

    Variations:
    Cumin + finely sliced black olives
    Paprika + sundried tomato